שרות לקוחות ! 1-700-700-450

איך לא להפסיד את הזוגיות

משבר זוגי ראשון? כך לא תפסידו את הזוגיות שלכם

המצב הוא כזה: הכרתם, התאהבתם, הפכתם לזוג באופן רשמי, אפילו עברתם לגור זה עם זו וכעת, אתם מטפחים יחד קן משותף, אבל לפתע, לאחר תקופה כזאת מסחררת של התרגשויות ועיסוק מתמיד בבניית מערכת היחסים, נמאס לכם. כן, כן, פתאום אין חשק לנשק את הפרטנר כל בוקר ולהיות סבלני כשהוא חוזר עצבני מהעבודה או לבקר את ההורים שלה מדי שישי ולהיות קשוב גם לחברות הנודניקיות שמלוות אותה. משהו באידיליה נשברת, וכדי שלא תמשיכו עם התקופה הזאת ותנפצו חלילה את היחסים, צריך להיות כל הזמן עם יד על הדופק.
אז כיצד עוברים את המשבר הראשון שלכם ביחד?
 
 
 
שיטת ההבלגה: לפעמים צריך להעלים עין, גם אם אתם הטיפוסים העקשניים ביותר ביקום. אם תתחילו להעמיד כל חיכוך או וויכוח קטן לדין, תגלו שהוא מתנפח עד מהרה לממדי ענק ואז אתם בעצם רבים על שטות ולא זוכרים בעצם כיצד הכל התחיל. הסיבה לא תשנה לכם, מה שיישאר בפה זה טעם רב וטינה עמוקה. הגיע הזמן שתלמדו לסנן דרך הפילטר האישי שלכם, מה עקרוני עבורכם ועל מה אתם יכולים לסלוח – כך תמנעו מריבת שווא ותשובו למסלול המהיר של הרמוניה זוגית.
 
פיתרון המענק: נכון שלא תמיד אנחנו נמצאים במוד של לתת, להעניק, להיפתח ולהתמסר. אבל לעיתים בזוגיות יש אי שוויון כזה, שאחד מבני הזוג הוא הטיפוס המעניק, שתמיד מחבק כשצריך ולא כועס על כלום והחצי השני נוטה דווקא לכיוון הסתגרות טוטאלית ושומר דברים עמוק בבטן. כל מה שצריך לעשות, זה לצאת מקיבעון התפקידים שלכם ולהתחיל להעניק, גם אם בהתחלה זה מאולץ ולא זורם. דמיינו סיטואציה שבת זוגתכם חוזרת מהעבודה שבוזה לגמרי ואתם שמים לב לכך, אבל מעדיפים לא להתערב וממשיכים לראות בשקט טלוויזיה. אי ההתערבות שלכם, גם אם היא מבקשת בקול רם – תעזוב אותי לבד – מסתמנת כטריגר לתחילתה של מריבה חדשה. מה שהפרטנרית השבוזה בעצם רוצה, זה שתרוץ לחבק אותה ותגיד לה שהכל יהיה בסדר, תעטוף אותה בחום ואהבה גם אם הפנים שלה כביכול אומרים אחרת. אז נכון, לא תמיד היא תשיב מיד פידבקים חיוביים, אבל שווה לנסות ולהיות שם בשבילה.
 
אלמנט החסינות: קבלו את בן הזוג שלכם לפי מצב נתון. אל תשוו אותו בכל יום לאיך הוא מתנהג כשהייתם בנופש או בסופי שבוע. זיכרו, שכמוכם, גם לו יש עליות וירידות חדות במצב הרוח, רגעי משבר, כעסים, חששות ומתחים ולכן, גם אם הוא רגוע ושליו יחסית רוב ימות השנה, יתכנו תקופות בהן הוא יהיה על סף השיגעון או ינגן חזק על העצבים. בדקו מה עובר עליו, אולי משהו ספציפי מטריד אותו, אולי אתם אפילו יכולים לעזור בעניין – אבל הכי חשוב, תלמדו להיות חסינים בפני תקופות כאלה. אל תגידו – ממש לא כיף להיות איתך, שבעצם ברגע הזה הוא באמת הרס לכם את מצב הרוח והאווירה, אבל אתמול עשיתם כיף חיים והכל היה בסדר. אסור להשליך סיטואציה מסויימת על כל מערכת היחסים שלכם – העניקו לו את הלגיטימציה להיות עצבנית, כמובן במידה הנסבלת ועד גבול מסויים. כשהוא ישוב להיות הוא, אותו בן אדם רגוע שאתם אוהבים, כבר תשכחו, שבעצם, לפני דקה כעסתם עליו.
 
 
מה שקורה בדרך כלל במשבר ראשון הוא בעיקר שאתם מופתעים לגלות, שאתם לא חיים בסרט של וולט דיסני, שבעצם, גם הקשר האוטופי שלכם עובר למציאות. זה חייב לקרות באיזשהו שלב, כי הלהט של ההתחלה לא נשאר שם לנצח. ההתמודדות שלכם עם המשבר הראשון בזוגיות יקבע במובנים רבים את המשך הקשר שלכם. התמודדו עם המצב כפי שהוא, אל תשוו את המשבר למשברים אחרים במערכות יחסים קודמות, אל תרימו ידיים אם זה לא הסתדר תוך דקה, אל תפילו את האשמה רק על הפרטנר – קחו פסק זמן קצר, חשבו על טקטיקה נכונה להתמודדות ולאחר מכן, נסו לפתור את המשבר או לעבור אותו בשלום. בהצלחה!

   


0