שרות לקוחות ! 1-700-700-450

רגישים לאהבה

מאת: שירה דרורי
 
"אני לא יודעת מה קרה לי אני כל כך מאוהבת שאני לא מפסיקה לבכות. כל פעם שאני רואה אותו אני רק בוכה ומה שקורה זה שבמקום שנבלה בדייט רומנטי עם ליטופים וחיבוקים ונשיקות טעימות ונדבר מלב אל לב הוא עסוק בלהרגיע אותי ואני לחוצה מזה שהוא יעזוב אותי כי הוא יחשוב שאני לא מחבבת אותו מספיק או רגישה מדי", ככה אומרת לי נטלי, אחת החברות הטובות שלי וגם אז היא מנגבת את הדמעות ולא מבינה איך זה שהיא בוכה ם היא כל כך מאושרת.
אולי אלה ההורמונים ואולי זו פשוט האהבה, היא כל כך הפכפכה ומוזרה ובלתי ניתנת לפענוח.
כל אחד מאיתנו מרגיש שונה כשהוא מאוהב: יש את אלה ששרים במקלחת כל בוקר, מחייכים כל הזמן, בהיי טוטאלי ויש את אלה שמגיבים בדיוק להפך – מתוחים, לחוצים, כל דבר קטן גורם להם לבכות. ההתחלה של מערכת יחסים היא לא תמיד פשוטה, במיוחד כשלא תמיד הפרטנר משתף פעולה, מסנן, מתרחק, מסרב לשתף וגם החברים לא טומנים ידם בצלחת ומרבים למבקר, להעיר, להגיד – היא לא בשבילך. הנה טיפים שיעזרו לכם לעבור בשלום את התקופה הרגישה של ההתחלה :

להנמיך ציפיות
כן, לא לצפות כבר מהרגע הראשון שהפרטנר יספר לך את כל סודותיו הכמוסים במיוחד אם ידוע לך שהיו לו לפניך מערכות יחסים בעייתיות או שהוא נפגע מהאקס המיתולוגי או שהוא טיפוס יחסית עצור, סגור, מופנם וביישן. הנמכת ציפיות אינה פרושה להתפשר על הפרטנר או לוותר על מערכת היחסים, אלא פשוט לא לכעוס אם הוא לא מעניק 100% בחזרה. זכרו שלא כולם יכולים להיות בדיוק כמוכם, אם לכם קל להיפתח ולהעניק ולתמוך, לא כולם יכולים לעשות את זה בדיוק בדרך הזאת, אבל אם הם נותנים מספיק בחזרה, בצורה שמחממת לכם את הלב וגורמת לכם להישאר מאוהבים, יש פוטנציאל וסיבה להישאר ולהמשיך הלאה.

בלי לחצים
דוחפים את הפרטנר לפגוש את המשפחה והחברים כבר אחרי הדייט השלישי? מרגישים שהוא מאלץ אתכם לדבר על יחסינו לאן בתקופה מוקדמת מדי עוד טרם הספקתם להכיר אותו מספיק? חשוב מאוד שתבחנו מה גורם לכם למתח – האם מדובר בהתקדמות מהירה מדי? אווירה לחוצה? כדאי לפחות בהתחלה לנהל את הקשר באווירה רגועה ככל האפשר, בבתי קפה נחמדים, בבית, להתנתק לפחות מנטאלית מכל טרדות היומיום.

לבודד את הרגישות
לעיתים מה שגורם לכם להגיב בעצבנות או לפרוץ בבכי בכל מריבה קטנה היא לא הקשר עצמו, אלא בכלל דברים שלא קשורים. אתם בתקופה מאתגרת בעבודה, זה עתה התחלתם תואר חדש, עברתם לדירה חדשה וכדומה. נסו לחשוב האם מערכת היחסים עם הפרטנר היא זו שמלחיצה אתכם או בכלל מדובר בסיבה חיצונית ואם באמת מדובר בגורם אחר, נסו להסביר זאת לפרטנר ולהתרכז במערכת היחסים ולטפל בנפרד במה שמפריע לכם בחיים האישיים שלכם.

להיאבק בביקורתיות
קודם כל – להיאבק בביקורתיות שלכם! אל תחפשו כל הזמן דברים רעים בפרטנר, אל תחפשו בכח סיבות להפסיק להיפגש אם טוב לכם. נסו להתרכז בדברים הטובים של הקשר ולהתייחס בעיקר אליהם, ואם החברים שלכם מסבים את תשומת ליבכם לתכונות שלדעתם מעצבנות בפרטנר לא בהכרח יש כאן למה להתייחס – זכרו שהחברים שלכם לא מנהלים מערכת יחסים עם הפרטנר שלכם ולכן מה שהם רואים לא תמיד רלוונטי לקשר ביניכם וחוץ מזה, לעיתים החברים שלכם הם במהותם אנשים שונים מכם ולכן, הפרטנר שבחרתם לא בהכרח יתאים להם אבל הוא כן מתאים לכם כי גם אתם מחפשים תכונות שונות בחברים ותכונות שונות בפרטנרים.

0